Industrial automation

BFP automation ontwikkelt al meer dan 10 jaar sturingen en gebruiksinterfaces voor machines.

Met onze expertise helpen we u om de juiste keuze te maken voor uw specifieke oplossing. Zowel bij de selectie van de technologie en materialen tot de interface waar de gebruiker dagelijks mee werkt. In elk project kunt u op ons rekenen voor het vinden van de juiste balans tussen ontwerp en gebruiksvriendelijkheid in functie van uw budget.

 
.Net applicaties
 

.Net applicaties

Communicatie met ERP-software of registratiesystemen zijn niet meer weg te denken in de huidige industrie. De koppeling tussen beide gebeurt steeds vaker met een API (Application Program Interface) en een .Net omgeving. Wij schrijven deze software volledig op maat en maken gebruik van een  lokale (on-premise) database of in de cloud (SaaS).

Procesparameters monitoren en analyseren is dan maar een kleine en volgende logische stap. Hiervoor hebben we een eigen platform ontwikkeld waarmee we zeer efficiënt web applicaties kunnen bouwen en dashboards voor online monitoring. De gebruiker zelf kan eigen rapporten creëren en deze applicatie is toegankelijk via een REST API wat het op zich mogelijk maakt om met tal van andere applicaties te communiceren.

Om data uit verschillende PLC's zoals Schneider, Mitsubishi, Allen Bradley, e.d. te halen maken we gebruik van KepServer Ex via OPC UA.

Laboratory Execution Software (LES)

LabLES: een interfaceprogramma waarmee data, afkomstig van laboratoriuminstrumenten, in een database wordt geregistreerd via de browser van een laptop, tablet of smartphone. 
De sotware werd ontworpen voor R&D labo's en kwaliteitscontrole met als doel de objectiviteit te bevorderen en data te centraliseren. 

Rechtstreeks toegang naar MS Excel of BI-tools via REST API (https) maakt import/exporthandelingen overbodig.

 
Laboratory Execution Software (LES)
 
Datalogging & IIoT

Zowel voor laboratoria als voor industriële toepassingen zijn dataloggers niet meer weg te denken. Voor high-tech toepassingen kunnen we tot nanoseconden loggen maar voor de meeste toepassingen is de orde milliseconden of seconden voldoende. In bepaalde gevallen is een alarmmelding met SMS of email vereist bij overschreiding van de controle- en/of speclimieten.

IIoT-oplossingen leunen sterk aan bij onze dataloggingapplicaties gezien de dataverwerking identiek is. Als bron wordt dan gebruik gemaakt van een specifieke sensor afhankelijk van de toepassing, in combinatie met een IO gateway.

Service en creativiteit zijn ongetwijfeld onze sterkste troeven.

Technologie partners

Technologie partners
Technologie partners
Technologie partners
Technologie partners