Smart camera's

Vision systemen worden steeds slimmer (deep learning) en passen volledig in het domein van artificiële intelligentie. Zowel in de procesindustrie als in de labo-wereld zijn smartcamera’s volop hun intrede aan het maken en we bouwen steeds meer machines met Vision tools om de objectiviteit en uniformiteit van het proces te bevorderen. 
Een extra pluspunt is de data die een dergelijk systeem genereert: voor onderzoekers of procesingenieurs betekent dit een schat van informatie die ter beschikking gesteld wordt, zowel voor nacalculatie/analyse als voor procesoptimalisatie.

In de procesindustrie worden vision tools voornamelijk ingezet voor online kwaliteitscontrole, pick-and place (robotcoördinaten), het lezen van etiketten via OCR, barcodes of QR-codes, meten en herkennen van objecten, vormen, etc.
Onze nieuwste ontwikkeling is de 3D FruitSorter die aardbeien scant, de diameter meet van de indivisuele vruchten en dan een sortering van de klasse verwezenlijkt.

In de labowereld worden camera's ingezet voor de detectie en analyse van visuele aspecten zoals impacten, het meten van samples, registratie van gesimuleerde processen en analyse van objecten aan de hand van 3D scans en fotogrammetrie.

aardbei klassificatie

 

Eenvoudige smart camera's starten met een budget vanaf 3000 euro. 3D-camera's kunnen oplopen tot 100.000 euro.

Een voorstudie is essentiëel om de meest geschikte camera met bijhorende belichting te bepalen.

BFP ondersteunt u hierin. Voor meer informatie, plan gerust een afspraak voor een vrijblijvende online meeting.

Service en creativiteit zijn ongetwijfeld onze sterkste troeven.

Technologie partners

Technologie partners
Technologie partners
Technologie partners
Technologie partners